Mama Leona

Een lange update, met helaas niet het nieuws wat wij jullie willen brengen. Met behulp van de binnengekomen donaties hebben we vanochtend mama mastin kunnen redden. Wat bleek, ze heet Leona en door haar eigenaar is zij gedumpt in het dodingsstation vlak voor ze is bevallen van haar puppy's. Bij aankomst vanochtend bleken nog maar twee van haar kinderen in leven. De anderen zijn gestorven van honger, kou en ellende. Deze twee vechten op dit moment voor hun leven op een warm dekentje bij de dierenarts. Leona geeft bijna geen melk. Ze is ondervoed en heeft veel stress gehad afgelopen dagen, wat invloed heeft op de melkproductie.

Elke keer weer worden wij geconfronteerd met de hulpeloosheid van de honden in het dodingsstation. De moeilijkste keus is het bedenken welke honden je niet gaat redden, welke honden niet gered kunnen worden omdat we de middelen niet hebben. Het liefst neem je alles mee naar huis, wil je ze allemaal helpen.

Jij wel, en jij en jij en jij niet. Ze hebben zelf geen keus, hun lot ligt in onze handen. Wij mensen zijn de enigen die kunnen bepalen of zij doodgaan of blijven leven. En dat is een harde, moeilijke keuze.

Er zitten nog ongeveer 70 volwassen honden in het dodingsstation, en 14 pups. Afwachten totdat ze doodgaan door ziekte, kou of uiteindelijk euthanasie. De puppy's zijn het zwakst en zullen al gauw dood zijn door de kou en ziekte. Bewust van het feit dat al deze honden dood zullen gaan onder barre omstandigheden, zijn we toch genoodzaakt ze achter te laten. Met jullie hulp kunnen we hier verandering in brengen! Alsjeblieft, voor deze leventjes.

Vanaf 12 december gaan wij starten met de bouw van onze eigen refugio (toevluchtsoord) voor de honden. We hebben een prachtige locatie, maar hebben mankracht en financiering nodig om kennels te bouwen. Daarom is alle hulp welkom. Met extra financiële hulp kunnen we de materialen kopen, en mankracht is hard nodig om ons te helpen met bouwen.

Wil je een aantal dagen naar Spanje komen om ons te helpen? Laat het dan alsjeblieft weten...

Uitgelichte berichten