Adoptieprocedure 

Het adopteren van een hond of kat is een grote stap, waarvan wij zeker willen zijn dat het de juiste beslissing is voor u en uw toekomstige huisdier. Wij hebben daarom zorgvuldig een stappenplan opgesteld, zodat u weet hoe een adoptie via onze stichting in zijn werk gaat. 

Inhoud

Stap 1. Uw keuze en intakeformulier

Stap 2. Reservering hond/kat Spanje

Stap 2a. Reservering hond/kat al in Nederland

Stap 3. Voorbereiding reis

Stap 4. De vlucht

Stap 5. Thuis

                             

Stap 1. Uw keuze en intakeformulier

Wij plaatsen de advertenties van onze honden en katten ter adoptie op Marktplaats, Facebook en deze website. Waarschijnlijk bent u dus ook via deze weg bij ons terecht gekomen. In de advertentie vermelden wij zo veel mogelijk informatie die wij hebben. De (geschatte) leeftijd van het dier, het karakter et cetera. Als u interesse heeft in een van onze dieren, dan vult u het intakeformulier in. Wij willen een perfecte match tussen dier en eigenaar maken en daarom willen wij graag wat meer informatie over u en uw levensstijl ontvangen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan uw gezinssamenstelling, de huisvesting, uw werktijden en de eventuele andere huisdieren die in huis leven. Wij nemen naar aanleiding van het formulier binnen enkele dagen contact via mail met u op.

Stap 2. Reservering hond/kat Spanje

Wij kijken naar het karakter en het gehele plaatje van de hond of kat. Aan de hand daarvan in combinatie met de verkregen informatie van u bepalen wij of het dier bij u lijkt te passen. Het kan natuurlijk voorkomen dat wij het idee hebben dat de hond of kat niet bij u past. Dit betekent niet dat u niet goed genoeg bent om het dier te adopteren. Het betekent enkel dat wij het idee hebben dat deze hond of kat niet het beste bij u en uw levensstijl past. Daardoor schatten wij de kans op een succesvolle adoptie klein. Wij vinden dit erg vervelend voor u, maar wellicht hebben wij een dier die beter bij u past. Wij zullen in ieder geval contact met u opnemen en u informeren over onze beslissing.

Wanneer wij het idee hebben dat de hond of kat goed bij u past, dan nemen wij telefonisch contact met u op. Zo kunt u ons gemakkelijk alle vragen stellen die u nog heeft liggen. Als er van beide kanten een positief gevoel is, sturen wij u een reserveringsovereenkomst op. Een voorbeeld van de reserveringsovereenkomst vindt u ook op deze site. Wij vragen u om 50% van het totale adoptiebedrag aan ons over te maken. Zodra deze overeenkomst is ingevuld en getekend en de betaling op de rekening staat van onze stichting, is de reservering officieel.

Wij zullen u zover mogelijk op de hoogte houden over het welzijn van uw gereserveerde hond/kat vanaf het moment van reserveren tot het moment van aankomst in Nederland. Wij begrijpen dat u vol spanning wacht op de komst van het dier, dus wij zullen ons best doen om u foto's en/of video's te sturen.

Stap 2a. Reservering hond/kat al in Nederland

Mocht het dier al in Nederland in een gastgezin verblijven, dan wordt er een kennismaking gepland bij het gastgezin thuis. De kennismaking is voor beide partijen nog vrijblijvend. Pas als beide partijen na dit bezoek tot adoptie willen overgaan, wordt er een afspraak gemaakt om uw nieuwe familielid op te halen. De adoptieovereenkomst wordt ter plaatse ondertekend door beide partijen.

Het totale adoptiebedrag moet voor het ophalen op rekening staan van AROS Foundation.

Stap 3. Voorbereiding reis

Wanneer het dier zich nog in Spanje bevindt, gaan wij op zoek naar een eerstvolgende vlucht. Aangezien wij afhankelijk zijn van vrijwilligers en vluchtbegeleiders kunnen wij vaak niet van tevoren zeggen wanneer een hond/kat naar Nederland komt. Het zal nooit langer duren dan 6 weken, tenzij de leeftijd van het dier het niet toelaat.

Omdat dit soort vliegreizen schaars zijn, hebben wij geen invloed op de keuze in luchthavens of aankomsttijden. Wij vliegen voornamelijk op Eindhoven en Amsterdam, maar kunnen u helaas niet laten kiezen uit deze twee luchthavens. Wij verwachten daarom enige flexibiliteit van de adoptant. Natuurlijk houden we u op de hoogte en informeren we u direct zodra de vlucht bekend is.

1 tot 4 dagen vòòr de aankomst van uw dier worden de adoptiepapieren ingevuld en vragen wij u de resterende 50% naar ons over te maken.

Stap 4.  De vlucht

Als uw nieuwe huisgenoot naar Nederland komt, is deze in bezit van een chip, een Europees paspoort en de benodigde entingen. Als uw hond of kat ouder is dan 8 maanden, dan zal hij of zij ook gecastreerd/gesteriliseerd zijn.

Tenzij anders besproken kunt u uw dier ophalen in de aankomsthal van het desbetreffende vliegveld. Wij geven u het telefoonnummer van de vluchtbegeleider en wij zorgen er voor dat wij zelf ook bereikbaar zijn. Denkt u aan een halsband/tuigje en riem? Wij raden ook aan om poepzakjes mee te nemen voor het geval dat... De hond of kat kan gestrest zijn door de vlucht, waardoor hij of zij u misschien niet zo enthousiast begroet als dat u had gehoopt. Maar geen zorgen, het dier heeft even tijd nodig om te wennen aan alle nieuwe indrukken.

Bij pups/kittens geven wij standaard een zakje eten mee, dit is het voer wat zij gewend zijn te eten in de opvang. U kunt dit thuis mengen met het eten dat u ze wilt geven. Hierdoor is de overgang voor de pups/kittens kleiner en zullen zij minder last hebben van eventuele verteringsproblemen.

Stap 5. Thuis

Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst! 

Wij nemen in de dagen na aankomst contact met u op om te vragen hoe alles gaat. Natuurlijk zijn wij altijd bereikbaar voor hulp, ondersteuning of informatie.

Op onze site is nog veel meer informatie te vinden over de eerste dagen met uw nieuwe huisdier!