top of page

Herplaatsing

Natuurlijk hopen wij dat een bij AROS geadopteerd dier heel zijn of haar leven bij u mag blijven wonen. We hebben onze dieren vaak gered uit nare omstandigheden en een beter leven beloofd. Wij zijn allemaal vrijwilligers en werken keihard om hen veilig en gezond naar hun nieuwe baasje te krijgen. Dit kost soms maanden van onze tijd, een berg inspanning, slapeloze nachten en veel geld.

Wij verwachten dan ook van onze adoptanten dat ze zich goed realiseren wat het hebben van een hond of kat in kan houden. Een huisdier is onderdeel van de familie, die geef je niet zomaar op. Ook niet als het even niet lekker loopt. Er zijn heel mogelijkheden om eventuele problemen op te lossen, denk aan een uitlaatdienst, cursussen, boeken enzovoorts. U mag ons altijd contacteren voor tips. Wij zullen u en het dier zo veel mogelijk proberen te helpen.

Helaas is het soms door overmacht nodig dat het dier herplaatst wordt, bijvoorbeeld door overlijden of ziekte van de adoptant, of een soortgenoot waar het echt niet mee wil boteren. Wij willen niet dat onze dieren zomaar worden weggegeven of in een asiel terecht komen. Daarom doen wij ons best ondersteuning te bieden bij het zoeken naar een nieuw baasje. Een dier mag dan ook niet buiten ons weten om herplaatst worden.

Noodzakelijk is dat bij herplaatsing de vaccinaties van het dier up-to-date zijn en het dier, wanneer deze oud genoeg is, gesteriliseerd of gecastreerd is. Ook hebben wij een eerlijke en uitgebreide profielschets van het dier nodig en zo veel mogelijk goede foto’s en filmpjes.

Het dier dient tijdens de herplaatsingsperiode bij z’n huidige adoptant te blijven. Indien dit niet mogelijk is, zullen wij proberen een geschikte foster te vinden. Let op: fosters zijn zeer schaars. Ook moet de foster geschikt zijn voor deze specifieke hond of kat. Mocht het niet lukken op korte termijn een foster te vinden en het dier kan niet bij u blijven, dient u zelf een (betaalde) opvang te regelen.

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben, stellen wij deze aan u voor. U maakt dan samen met deze geïnteresseerde(n) een afspraak voor een kennismaking. Hierna hebben we samen contact over eventuele vervolgstappen. Beide partijen slapen er een nachtje over en bij een positief gevoel wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor het ophalen van het dier. Ook de nieuwe adoptant krijgt van ons een adoptieovereenkomst. De papierhandel regelen wij uiteraard.

bottom of page