top of page

Veiligheidsmaatregelen

Wanneer een hond naar Nederland komt, is dit een enorme verandering voor het dier. Nieuwe mensen, geuren, geluiden en ga zo maar door.

Sommige honden komen uit een huiselijke situatie en zijn gewend om aan de riem te lopen. Zij zijn bekend met geluiden van auto’s, motoren, mensen op straat etc. Veel van onze honden kennen deze geluiden echter niet en kunnen schrikken van alle nieuwe indrukken.

 

Aanlijning

Daarom is het belangrijk en verplicht dat de hond dubbel aangelijnd wordt de eerste periode. Dit betekent EN een goede, passende, stevige halsband EN een veiligheidstuig, met hieraan 2 riemen bevestigd.

Mocht de hond dan uit zijn halsband of tuig glippen, dan zit deze alsnog stevig vast. Het gebeurt helaas te vaak dat honden ontsnappen en dood of gewond teruggevonden worden. Dit willen we natuurlijk hoe dan ook voorkomen.

Het is VERPLICHT dit de eerste 8 weken te doen. Natuurlijk kunnen wij helpen met een passende halsband of tuigje mocht dit nodig zijn, i.v.m. de maten van de hond.

Wanneer adoptanten dit niet goed geregeld hebben, mogen zij de hond niet meenemen!

 

Vervoer

Zet de hond op weg naar huis in een bench in de auto, of aangelijnd op schoot. De hond moet vastgeklikt worden met een veiligheidsgordel. Deze kunnen makkelijk bevestigd worden aan hun tuigje en zijn zowel in dierenwinkels als online verkrijgbaar.

 

Thuis

Zorg voor aankomst dat de tuin goed afgesloten is. Controleer secuur dat de hond niet uit de tuin kan ontsnappen. Wees alert op deuren die openstaan, de hond kan makkelijk langs je benen schieten wanneer je de voordeur opent. Houd ook rekening met kattenluikjes, het is eerder voorgekomen dat een hond via een kattenluikje ontsnapte!

 

Het klinkt heel streng, maar helaas weten wij uit ervaring dat een ongeluk in een klein hoekje zit.

bottom of page