top of page

Fostergezin worden

Wat is fosteren?

Het fosteren van een hond betekent dat je tijdelijk een hond van onze stichting opvangt bij je thuis. Deze hond komt (meestal) uit Spanje en heeft nog geen baasje gevonden in Nederland. De hond is al wel klaar om te reizen. Door het fosteren van de hond worden de adoptiekansen aanzienlijk vergroot. Het is de bedoeling dat de hond gewoon meedraait in het gezin en de opvoeding alvast gestart wordt. Denk hierbij aan het aan de riem lopen, niet opspringen, socialiseren van de hond buiten, bench-training etc.

 

Wat verwachten wij van een foster?

Vooral liefde, geduld en flexibiliteit. Onze honden zijn geen probleemhonden, maar moeten wel nog het een en ander leren. Wij willen graag dat een fostergezin de hond voorbereidt op het leven in Nederland tot de tijd dat het dier geadopteerd wordt. Hoe lang een fosterperiode duurt is afhankelijk van verschillende factoren; b.v. de aantrekkelijkheid van de hond, leeftijd en karakter.  Goede foto’s en een duidelijk omschrijving van de hond helpen enorm bij het vlot plaatsen van het dier. Het zou dus prettig zijn als je als fostergezin hierin meehelpt. De gemiddelde fosterduur ligt bij ons tussen de 1 en 4 weken.

Wij hopen dat het fostergezin voor de standaard benodigdheden kan zorgen, zoals een mandje, bench, speeltjes, riem en eten. Dit is geen eis, wij kunnen hier bij helpen indien het nodig is. Dierenartskosten zijn (in overleg) uiteraard voor de stichting. Onze stichting is niet aansprakelijk voor eventueel aangerichte schade van de fosterhond. Het helpt ons ontzettend als het fostergezin zelf de hond ophaalt op het vliegveld waar de hond arriveert. Dit wordt uiteraard ruim van te voren bekend gemaakt.

 

Wat mag de foster van ons verwachten?

Wij werken nauw samen met onze fostergezinnen. Het opnemen van een fosterhond zal altijd in goed overleg gaan. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van het gezin wordt de beste keuze gemaakt. Je zal nooit met de hond “blijven zitten”. Wij zijn verantwoordelijk en zullen altijd voor een passende oplossing zorgen, mocht je niet langer kunnen fosteren. Wel verwachten wij dat het gezin begrip heeft dat dit niet binnen 1 dag zal zijn.

Hoe gaat de adoptie in zijn werk?

Onze adoptie-coördinator gaat in de tussentijd op zoek naar een geschikt gezin. Mocht je zelf een geschikt gezin hebben gevonden, dan nemen wij contact op met het gezin. Input van het fostergezin over de hond wordt zeer gewaardeerd. Als een geschikt gezin is gevonden, worden zij in contact gebracht met het fostergezin om een afspraak te maken voor een kennismaking. Als dit klikt, en ook het fostergezin staat achter onze keuze, dan wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor het ophalen van de hond. Alle administratie regelen wij natuurlijk en wordt vooraf in orde gemaakt.

bottom of page