top of page

Chipregistratie

Waarom?
De Overheid stelt chippen sinds 1 april 2013 verplicht. Elke hond die via onze stichting vanuit Spanje naar Nederland komt, heeft een chip. Deze chip is geplaatst door een dierenarts en bevat een unieke identificatiecode.
Het is belangrijk dat uw hond zo snel mogelijk geregistreerd wordt bij een officiële Nederlandse databank. In deze databank wordt namelijk de identificatiecode van uw huisdier gekoppeld aan úw contactgegevens. Als uw huisdier bijvoorbeeld vermist raakt en bij een asiel of de dierenambulance terechtkomt, kunnen hulpverleners met een chiplezer de identificatiecode lezen. Via deze identificatiecode vinden zij uw contactgegevens en stellen zij u direct op de hoogte.


Hoe?
Registeren gaat gemakkelijk via stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren.
Op de homepage van www.ndg.nl staat een button met ' NU REGISTREREN' . Als u hierop klikt, kunt u de gevraagde gegevens invullen en wordt uw hond automatisch geregistreerd. Het is cruciaal dat uw contactgegevens in de databank up-to- date zijn.


Geef daarom bij verhuizing of een nieuw (mobiel-) telefoonnummer, uw nieuwe adres /telefoonnummer door aan de databank. Dit kan eveneens heel eenvoudig via
www.ndg.nl, met de button ‘REGISTRATIE AANPASSEN’.


Chip registratie – heel simpel, heel belangrijk.

bottom of page